loading...
سخن جدید
محمد رضا نعیمی بازدید : 57 1393/11/12 نظرات (0)

با نام‎گذاری شهر غزنی به پایتخت کشورهای جهان اسلام انتظار می‎رفت تا این شهر بار دیگر به عروس شهرهای کشور مبدل شود. این نام‎گذاری زمینه‎ی مناسب استفاده از ظرفیت‎های موجود و حمایت‎های ممکن را فراهم ساخت؛ اما این فرصت به آسانی به هدر رفت و بهره‎برداری لازم از آن صورت نگرفت.
با گذشت سال 2013 و برگزاری نمایشی یک همایش با اشتراک شخصیت‎های زیادی از سراسر دنیا و جهان اسلام، شهر غزنی نتوانست رشد لازم نموده و به پیشرفت کافی برسد. اکنون وضعیت به گونه‎ای است که هنوز هم شهر غزنی در انتظار توجه بیش‎تر و اهتمام لازم حامیان ملی و بین‎المللی می‎باشد.
اکبرخان موسی‎زاده، سرپرست ولایت غزنی ضمن انتقاد از عدم تخصیص کمک‎های وعده داده شده برای بازسازی افغانستان می‎گوید: اگر کمک‎های وعده داده شده به غزنی می‎رسید، این ولایت یک‎بار دیگر نام عروس شهرها را به خود می‎گرفت.
موسی‎زاده زاده در گفت‎وگو با خبرگزاری فارس گفته است: برای اینکه غزنی مرکز تمدن اسلامی شود، 220 میلیون دالر به این ولایت اختصاص داده شده بود، اما از این میان تنها 17 میلیون به این ولایت رسید.
وی تصریح کرد: اگر 203 میلیون دالر دیگر نیز برای بازسازی غزنی به این ولایت رسیده و به مصرف می‎رسید بدون شک، غزنی هم‎اکنون عروس شهرها بود.
وی در ادامه با اشاره به بازسازی‎ها و نوسازی‎ها در جریان 13 سال گذشته اظهار داشت: فقر و نبود پول بزرگ‎ترین چالش و مشکل فرا روی بازسازی در این ولایت بود، اما ناامنی نتوانست مشکل‎ساز شود.
سرپرست والی غزنی تصریح کرد: با آنکه بازسازی در اکثر مناطق ولایت غزنی به صورت گسترده صورت گرفت، اما دشمنان ملت نتوانستند حتی یک کارمند عادی را نیز از بین ببرند.
وی در ادامه گفت: از حدود 4 سال پیش کارهای زیادی برای بازسازی این ولایت انجام شده است.
اکبرخان موسی‎زاده گفت: پیش از من تنها جاده عمومی شاهراه کابل–هرات و جاده‎ای که غزنی را به ولایت «پکتیکا» متصل می‎کند، ساخته شده بود.
موسی‎زاده افزوده است: در جریان 4 سال گذشته، کارهای زیاد و قابل توجهی در غزنی انجام شده که ترمیم آثار تاریخی را می‎توان در صدر این کارها قرار داد.
وی تأکید کرد: در جریان این سال‎ها، 42 ابنیه تاریخی نجات یافته و دوباره ترمیم شد که خود بزرگترین کار در راستای نگهداری آثار اسلامی و افغانستانی حساب شده و این در حالی است که در سایر ولایت‎ها بیش از 2 ابنیه تاریخی ترمیم نشده است.
این مقام ارشد غزنی گفت: دومین و یکی از بزرگ‎ترین کارهای دیگر که انجام شده در غزنی احداث ساختمان‎های متعدد در راستای اعلام پایتختی تمدن اسلامی در این شهر بود.
وی تأکید کرد: مرکز تمدن اسلامی در 8 هزار متر مربع، 3 طبقه ساخته شده و شامل تالار بزرگ، مسجد، سیستم آبرسانی، بازار سرپوشیده، مهمان‎خانه مجهز، جاده اسفالت‎شده و دانشگاه فنی و مهندسی معدن است.
اکبرخان موسی‎زاده در ادامه با اشاره به کارهای انجام شده زیربنایی در این ولایت گفت: 80 کیلومتر جاده ساخته شده و تمام کوچه‎های این ولایت آسفالت و غزنی به یک شهر پاک تبدیل شده و ضمن این کارها، 2 طرف رودخانه غزنی با دیوارهای ساحلی و گلدان‎های زیبا مزین شده است.
موسی‎زاده افزود: 60 دروازه بزرگ و کوچک در این ولایت نصب شده که نماد و الگوی تمام کشورهای اسلامی بوده و همچنین چهارراه‎هایی نیز ساخته شده است.
سرپرست ولایت غزنی در ادامه گفت: در جریان 4 سال گذشته یک موزیم نظامی در شهر غزنی ساخته شده که تمام یادگاری‎های نسل جهاد و مقاومت افغانستان در آن وجود داشته و شامل، توپ، تانک و جنگنده‎ها هستند.
وی در ادامه گفت: یکی از کارهای دیگر در این ولایت، ساخت آرشیوی از تمدن اسلامی است و تمام نمونه‎ها، عکس‎ها و تصاویر ابنیه‌های تاریخی ولایت‎های افغانستان در آن جا داده شده است و همچنین در قسمت جلوی ساختمان این آرشیو، پرچم‎های کشورهای اسلامی نصب گردیده است.
این مقام ارشد ولایت غزنی ساخت مکاتب، شفاخانه‎، مراکز ترک اعتیاد، بندهای آب و برق را کارهای عادی دانست که در تمام ولایت‎های افغانستان تقریباً به صورت یکسانی ساخته شده است.
اکبرخان موسی‎زاده در ادامه گفت: مقام‎های ولایت غزنی در جریان 4 سال گذشته دست به انتشار موضوعات فرهنگی زده و این نوع تولیدات را تاکنون نیز ادامه داده است.
به گفته وی، تبدیل شدن غزنی به ولایت درجه یک نیز دست‎آورد بزرگی بوده و برای بهبود وضع بازسازی 3 پروژه بزرگ دیگر نیز به سفارت‎های خارجی پیشنهاد شده است.
وی در بخش پایانی سخنان خود از عدم همکاری کشورهای اسلامی انتقاد کرد و گفت: با آنکه بارها از کشورهای اسلامی درخواست همکاری کردم، اما در راستای بازسازی این ولایت و حتی در راستای بازسازی ابنیه‌های تاریخی و اسلامی همکاری نکرده‎اند.
غزنی یکی از 34 ولایت  ودر شرق کشور است که از شرق و شمال شرق با ولایت‎های پکتیکا، لوگر  و وردک از شمال و شمال غربی با ولایت‎های کابل و بامیان و از طرف غرب و جنوب با ولایت‎های ارزگان و زابل همسایه است.
این ولایت از لحاظ مدیریت اداری به 16 ولسوالی تقسیم شده است. از لحاظ ساختار جمعیت غزنی را می‎توان یک ولایت چند قومی خواند چراکه این ولایت دارای ترکیب متعادلی از تمام اقوام افغانستان است.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
سخن جدید
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    سایت سخن جدید از نظر تغییرات ظاهری چگونه است؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 487
  • کل نظرات : 4
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 37
  • آی پی دیروز : 10
  • بازدید امروز : 393
  • باردید دیروز : 18
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 557
  • بازدید ماه : 921
  • بازدید سال : 3,757
  • بازدید کلی : 84,276